Conferinta ATMG 2010

 

Conferinta Nationala a Asociatiei Tinerilor Medici Geriatri

Editia I, Bucuresti 20-21 Octombrie 2010

 

PROGRAMUL CONFERINTEI

PREMIILE CONFERINTEI ATMG 2010 

 

 

Stimati colegi,

Avem deosebita placere de a va invita sa participati la Conferinta Nationala a Asociatiei Tinerilor Medici Geriatri - editia I.

Manifestarea este o sectiune a Conferintei Nationale de Gerontologie si Geriatrie si va avea loc in perioada 20-21 Octombrie 2010 la Bucuresti, in amfiteatrul din Sediul Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" (Sector 1, str. Caldarusani nr. 9). De asemenea, va invitam sa participati si la celelalte sectiuni ale Conferintei Nationale de Gerontologie si Geriatrie, care se va desfasura in perioada 20-24 Octombrie 2010 la Sediul central si la Clinica Otopeni a INGG "Ana Aslan".

Conferinta ATMG se adreseaza in special medicilor rezidentila prima sau la a doua specialitate. Sunt invitati sa participe medicii rezidenti din toate specialitatile, cu lucrari originale, prezentari teoretice sau de caz clinic. Rezumatele lucrarilor vor fi publicate in revista Conferintei Nationale de Gerontologie si Geriatrie, indexata ISBN.

Tema: Abordarea multidisciplinara a pacientului varstnic cu multiple comorbiditati

Invitati:

Prof. Dr. Minerva Muraru, Clinica de Cardiologie, Spitalul Clinic Coltea

Conf. Dr. Gabriel-Ioan Prada, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan"

 

Tipuri de lucrari admise:

  • lucrari originale: studii clinice despre patologia varstnicului sau;lucrari fundamentale despre fenomenul imbatranirii;
  • prezentare teoretica pe tema unei patologii la pacientul varstnic (>65ani), prezentare focalizata pe un anumit subiect (exemplu: particularitati clinice ale bolii de reflux gastro-esofagian la pacientul varstnic, particularitati de diagnostic in poliartrita reumatoida cu debut tardiv, efectele procesului de imbatranire asupra functiei cardiace etc); recomandam evitarea prezentarilor exhaustive sau cu un caracter general;
  • prezentare de caz: pacienti varstnici (>65ani) cu multiple comorbiditati, cazuri clinice deosebite.

Cele mai bune doua lucrari vor fi premiate. Premiul pentru cea mai buna lucrare prezentata de un rezident in Geriatrie si Gerontologie consta intr-un exemplar din "Brocklehurst's textbook of Geriatric Medicine and Gerontology", ed. a 7-a 2010. Pentru rezidentii de alta specialitate, premiul va consta in acoperirea partiala a cheltuielilor pentru un tratat medical sau pentru participarea la o manifestare stiintifica, in valoare de 200Euro.

 

Termene limita pentru trimiterea lucrarilor:

  • titlul lucrarii trebuie confirmat inainte, pentru a nu aparea mai multe prezentari pe aceeasi tema; cei interesati sunt rugati sa isi anunte intentia de participare si titlul lucrarii inainte de trimiterea rezumatelor;

  • rezumatul lucrarii trebuie trimis pana pe 30 septembrie, in limba romana, cu un numar de maxim 250 de cuvinte.

 

Taxe de inregistrare la Conferinta Nationala de Geriarie si Gerontologie:

- medici rezidenti: 20RON;

- medici specialisti si primari membri SRGG: 100RON;

- medici specialisti si primari nemembri SRGG: 200RON.

Pentru achitarea taxei - persoana de contact: D-na Conf. Daniela Gradinaru, Societatea Romana de Gerontologie si Geriatrie, Str. Caldarusani nr.9 sect. 1, Bucuresti, Cod postal 011241; tel.: 021.2237191 - int. 140; email: socromgeron@yahoo.com

Taxa de inscriere include participarea la toate sectiunile Conferintei SRGG, inclusiv Conferinta ATMG. Pentru participantii inscrisi pana la data de 30 septembrie se asigura transportul cu autocarul la sediul Clinicii Otopeni a INGG "Ana Aslan".

 

Va asteptam sa participati.

 

Multumiri

Multumim  Societatii Romane de Gerontologie si Geriatrie pentru sprijinul acordat in realizarea primei editii a Conferintei Nationale a Asociatiei Tinerilor Medici Geriatri. SRGG a sprijinit organizarea conferintei si a oferit premii importante pentru cele mai bune lucrari. Multumim Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan" pentru organizarea Conferintei ATMG in incinta amfiteatrului de la Sediul Central al Institutului.

Dorim sa aducem multumiri  invitatilor de onoare ai conferintei, Doamna Profesor Minerva Muraru, Clinica de Cardiologie - Spitalul Clinic Coltea, si Domnul Conferentiar Gabriel-Ioan Prada, Institutul National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan', pentru prezenta la conferinta.

Multumim deasemenea Societatii Romane de Medicina Interna pentru deschiderea aratata fata de initiativa noastra. Multumim colegilor din Grupul Tinerilor Internisti - SRMI, Asociatiei Medicilor Rezidenti in Psihiatrie din Romania si Grupului de Rezidenti de Recuperare Medicala Romani pentru sprijinul acordat in mediatizarea evenimentului printre colegii rezidenti.

 

Partener media:

 

Contact:

Sorina Aurelian: tel.: 0724.284842

Mihai Zamfir: tel.: 0746.399971

Harta locatie si mijloace de transport